TRAGANJE ZA NESTALIM ŽRTVAMA JE MISIJA A NADA ČLANOVA PORODICA ŽRTAVA DA ĆE I ONI PRONAĆI SVOJE, DAJE NAM SNAGU: Intervju s Amorom Mašovićem - Mašović, Amor; Karčić, Hikmet (Novi Muallim, 2022)
UDK 355.012:341.485(497.6 Srebrenica)(047.53) Razgovarao: Hikmet KARČIĆ Bosna i Hercegovina je država u regionu u kojoj je za vrijeme agresije od 1992. do 1995. godine zabilježen najveći broj nestalih osoba. Od završetka rata prošlo je 20 godina, a svi nestali još nisu pronađeni. Na pitanja o procesu potrage za žrtvama genocida i nestalim u BiH, masovnim grobnicama, o problemima i teškoćama koji su pratili misiju traganja, o negiranju genocida i drugim pitanjima odgovara Amor Mašović, član Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH.