FREKVENCIJA PROGRAMSKIH SADRŽAJA U PODRUČJU RAZVOJA GOVORA I KOMUNIKACIJE U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA - Ramić, Delila (Novi Muallim, 2022)
UDK 81’276.3-053.4 Cilj ovog istraživanja bio je da se ispita frekvencija programskih sadržaja usmjerenih na razvoj pojedinih aspekata govora u cjelovitom razvojnom programu (starija vrtićka grupa) i programu obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu koristeći se metodom analize pedagoške dokumentacije. U istraživanju su korištene deskriptivna metoda, komparativna i metoda analize pedagoške dokumentacije. Od tehnika je korištena tehnika analize pedagoške dokumentacije, a instrument koji je korišten jeste matrica analize pedagoške dokumentacije. Uzorak se sastojao od tri dnevnika rada i tri radne sveske odgajatelja cjelovitog razvojno programa, te tri dnevnika rada i nastavne pripreme odgajatelja programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u školu. Rezultati istraživanja pokazali su da su u odgojnoobrazovnom radu prisutni svi aspekti razvoja govora, ali da je njihova frekvencija različita.