KULTURNA ALTERNATIVA - Ramadan, Tariq; Sinanović, Ermin (Novi Muallim, 2006)
Ovo je 10. poglavlje djela Western Muslims and the Future of Islam (Zapadni muslimani i budućnost islama, New York: Oxford University Press, 2004), 214-227. Knjiga će se, ako Bog da, uskoro pojaviti na bosanskom jeziku u izdanju Udruženja ilmijje IZ u BiH Prijevod s engleskog: Ermin Sinanović