O PERSPEKTIVI MEKTEPSKE NASTAVE - Beglerović, Samir (Novi Muallim, 2022)
Osnovni cilj rada je detektirati nedostatke u savremenoj mektepskoj nastavi, a u odnosu na nedostatke koji su postojali u vremenu neposredno pred donošenje Odluke o zabrani rada ovoga vida poduke. Rad nudi dio rješenja bez kojih, po autorovom mišljenju, evidentno nužna reforma ukupnog odgojno-obrazovnog rada svih institucija islamskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, pa tako i ove, jednostavno nje moguća.