VRIJEDNA STUDIJA O BOŠNJAČKOJ EMIGRACIJI NA AMERIČKI NAČIN - Karić, Enes (Novi Muallim, 2006)
Prikaz knjige: Dr. Agić Senad, Imigracija i asimilacija (iskustvo bosanskih muslimana u Chicagu), Fakultet islamskih nauka i El-Kalem, Sarajevo, 2005.