MONOGRAFIJE SAFETA SARIĆA DOPRINOS BOŠNJAČKOJ KNJIŽEVNOSTI I KULTURI - Džafić, Rizo (Novi Muallim, 2006)
Prikaz monografija Safeta Sarića: Edhem Mulabdić i Osman-Aziz, izdavač: Univerzitet Džemal Bijedić, Fakultet humanističkih nauka, Mostar 2003. i 2005.