NORDIJSKI DOPRINOS NAŠEM UPOZNAVANJU SA SOBOM - Taljić, Isnam (Novi Muallim, 2006)
Prikaz knjige: Dr. August Haimer: Kroz Bosnu i Hercegovinu, sa švedskog preveo dr. Izet Muratspahić, Drina, Uppsala (Švedska), 2005.