ORIGINALNI DOPRINOS SAVREMENOJ ISLAMSKOJ POLITIČKOJ MISLI - Fatić, Almir (Novi Muallim, 2005)
Prikaz knjige: Muhammed, Asad: Principi islamske države i vlasti, s engleskog preveo dr. Džemaluddin Latić, Zagreb, Medžlis islamske zajednice, 2005.