ROMANI EGIPATSKOG NOBELOVCA NEDŽIBA MAHFUZA NA BOSANSKOM JEZIKU - Alispahić, Zehra (Novi Muallim, 2005)
Prikaz knjige: Nedžib Mahfuz, Kvart Han el-Halil, Novi Kairo, Lopovi i psi, Pansion Miramar; preveo sa arapskog jezika Mehmed Kico, Sarajevo, Šahinpašić. 2005.