EVROPSKA RENESANSA I REFORMACIJA -EVROPSKO OBRAZOVANJE U 17. I 18. STOLJEĆU- - Redakcija, -izbor (Novi Muallim, 2004)
Prijevod teksta je preuzet iz The New Encyclopedia Britannica, 15. izdanje, 1997., svezak 18