RASPRAVA O TRANSCEDENTNOM ZNANJU - El-Gazali, Ebu Hamid Muhammed; Fatić, Almir (Novi Muallim, 2004)
Naslov izvornika: ER-RISALETU-L-LEDUNIJJEH, objavljeno u: MEDŽMU’ATU RESAIL-L-IMAM GAZALI; Darul- kutubi-l-’ilmijjeh, Bejrut-Liban, 1994. Bilješke i prijevod s arapskog: Almir Fatić