ISLAM POD OPSADOM? - Alibašić, Ahmet (Novi Muallim, 2004)
Prikaz knjige: Akbar S. Ahmed, Islam pod opsadom: živjeti opasno u post-časnom svijetu, s engleskog preveo Mirnes Kovač, Sarajevo: Libris, 2004), 195 str.