PRVA KOMPARATIVNA STUDIJA O FRAZIKONU TURSKOG I NEKOG DRUGOG (BOSANSKOG) JEZIKA - Alispahić, Zehra (Novi Muallim, 2004)
Prikaz knjige: Amina Šiljak-Jesenković: Nad turskim i bosanskim frazikonom – semantički, sintaktički, lingvostilistički i sociolingvistički aspekt, Orijentalni institut u Sarajevu – Posebna izdanja XXV, Sarajevo, 2003.