MEKTEPSKA NASTAVA – prilog za reviziju nastavnog plana i programa mektepske nastave i izmjene u udžbenicima za mektepsku nastavu - Svraka, Enes; Kovačević, Omer (Novi Muallim, 2022)
UDK 37.016:28 Mekteb je početna i temeljna odgojno – obrazovna ustanova na nivou džemata u okviru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u kojima se provodi mektepska nastava, usmjerena vjerska obuka, s definiranim ciljevima i zadacima, nastavnim planovima i programima, udžbenicima i stručnim izvođačima mektepske nastave/muallimima. Ovaj rad je prilog za reviziju postojećeg nastavnog plana i programa mektepske nastave i izmjene u udžbenicima za mektepsku nastavu. Ovaj rad je prilog potencijalnoj reviziji postojećeg nastavnog plana i programa mektepske nastave, koji sadrži preporuke o izmjenama i ispravkama materijalnih grešaka koje je potrebno načiniti u postojećim ilmihalima – udžbenicima za mektepsku nastavu.