OBRAZOVANJE U PERZIJSKOJ, BIZANTIJSKOJ, RANOJ RUSKOJ I ISLAMSKOJ CIVILIZACIJI - Redakcija, -izbor (Novi Muallim, 2003)
Ovo je prijevod teksta koji je preuzet iz The New Encyclopedia Britannica, 15. izdanje, 1997., svezak 18.