IZMEĐU ASIMILACIJE I OTUĐENJA - Ramadan, Tariq; Karčić, Fikret; Karčić, Hamida (Novi Muallim, 2002)
Tekst "Između asimilacije i otuđenja" predstavlja odlomak iz knjige Tarika Ramadana Biti musliman u Evropi koja će se uskoro pojaviti u izdanju Udruženja ilmijje IZ-e u BiH, a koju su s engleskog jezika preveli Fikret i Hamida Karčić. Prijevod s engleskog: Fikret i Hamida Karčić