NOVA RADNA SNAGA - Drucker, Peter; Mustafić, Šerif (Novi Muallim, 2002)
Prijevod s engleskog: Šerif Mustafić Peter Drucker je pisac, univerzitetski profesor i konsultant koji je napisao i objavio 32 knjige, najviše o različitim aspektima društva, ekonomije, politike i menadžmenta. Rođen je 1909. u Beču, a obrazovao se u Austriji i Engleskoj. Doktorsku disertaciju stekao je na Frankfurt univerzitetu. Od 1971. on je profesor socijalnih nauka i menadžmenta na Claremont Graduate University, Californija. Mnogi ga smatraju najznačajnijim autorom u oblasti menadžmenta te menadžment guruom.