ČOVJEK KOJI JE OBILJEŽIO EPOHU - Bektić-Čelebić, Almedina (Novi Muallim, 2002)
Prikaz knjige: REIS DŽEMALUDIN ČAUŠEVIĆ Prosvjetitelj i reformator (Priredili: Enes Karić i Mujo Demirović, IK " Ljiljan", Sarajevo, 2002. godine)