RAMAZANSKOM PROGRAMU VRATITI NJEGOVU DUHOVNOST - Alispahić, Zehra (Novi Muallim, 2022)
Sa izuzetkom Federalnog radija javni emiteri u Bosni i Hercegovini nemaju kontinuitet u prezentiranju vjerskih sadržaja u okviru svojih programskih shema. Vjerski program u svojim različitim fazama pa i danas na FTV, BHTV i BHR1 predstavljaju sedmične emisije kolažnoga tipa. Ni vodeće neovisne radio i tv stanice danas nemaju stalne emisije koje prezentiraju vjerske sadžaje. Ovakva situacija stavlja znak jednakosti na vjerski i ramazanski program. Analiza ramazanskog programa s posebnim osvrtom na neovisne medije pokazuje nužnost ozbiljnije suradnje između medija i kompetentnih službi Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini kako bi se prezentiranju ramazanskog programa osigurao profesionalniji pristup i bolji efekat na publiku.