POSTOJI LI VJERSKO/ RELIGIJSKO NOVINARSTVO? - Fejzić-Čengić, Fahira (Novi Muallim, 2022)
Ne može se reći da postoji vjersko novinarstvo kao neko zasebno i od cjeline bića novinarstva odvojeno novinarstvo. Prije se može reći da je moguće govoriti samo o profesionalnom i neprofesionalnom novinarstvu i da se doza jedne i druge varijante rada susreće svuda, pa i kada govorimo o vjerskom/religijskom novinarstvu kod nas. Moguće je po standardima profesije itekako utjecati na bolji izgled prezentacije islama i muslimana BiH u javnom prostoru. Ovaj tekst govori o načinima kako se to postiže.