FIKH MUSLIMANSKIH MANJINA: Najčešći fikhski problemi sa kojima se susreću muslimani Slovenije - Karišik, Sead (Novi Muallim, 2022)
UDK 28:323.15(497.4) U ovom eseju predstavljeno je razumijevanje pojma muslimanskih manjina kroz knjigu dr. Jusufa El-Kardavija Fikh muslimanskih manjina – kako biti musliman na Zapadu? i navedeni najčešći problemi muslimana, koji kao manjina, žive na području Republike Slovenije. U radu je ukazano na definiranje pojma muslimanskih manjina, te fikha koji se bavi izučavanjem različitih pitanja sa kojima se muslimanske manjine susreću. U radu su predstavljeni ciljevi i izvori fikha muslimanskih manjina. U drugom dijelu rada predstavljena je muslimanska manjina koja živi u Republici Sloveniji i navedeni različiti primjeri pitanja i problema sa kojima se oni susreću u svom svakodnevnom životu.