IZDANJA INSTITUTA ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI I MEĐUNARODNOG PRAVA UNIVERZITETA U SARAJEVU PUBLIKOVANIH 2016. GODINE - Arnaut-Haseljić, Meldijana (Novi Muallim, 2022)
Prikaz knjiga: Šta je rat Øyvind Østerud © Universitetsforlaget 2009. S norveškog preveo Rasim Muratović. Naslov originala: HVA ER KRIG / ŠTA JE RAT Bosanska Krupa 1992-1995. – Porušeni grad, Mujo Begić Žrtve genocida na području Vlasenice 1992. – 1995. Husejin Omerović Moj osmijeh je moja osveta, Dževa Avdić Srebrenica 1995-2015: Evaluacija naslijeđa i dugoročnih posljedica genocida Zbornik radova sa Međunarodne naučne konferencije održane 9-11. jula 2015. godine Sarajevo – Tuzla – Srebrenica (Potočari): 9-11. juli 2015. Dejtonski (mirovni) sporazum – Legalizacija genocida u republici Bosni i Hercegovini, tom I – III, Smail Čekić When neighbors were real human beings / Kada su komšije bili ljudi, Eli Tauber Šta je imigracija Grete Brochmann © Universitetsforlaget 2006. S norveškog preveo Rasim Muratović. Naslov originala: Hva er Innvandring / Šta je imigracija Prikaz lista: Elektronski list, Redakcija: Mr. Merima Omeragić, Mr. Muamer Džananović, Mr. Mirza Mešković, Ilvana Salić, Sead Muhić