OČINSTVO U ODGOJU LIČNOSTI: OBRADA KUR’ANSKOG KAZIVANJA O IBRAHIMU, A.S., I NUHU, A.S. - Smajlović, Ismail (Novi Muallim, 2022)
Za uspješno roditeljstvo trebaju biti shvaćene uloge oca i majke i njihove zajedničke i posebno označene vrijednosti za odgoj. Postoji mnogo načina za uspješno roditeljstvo i svaka osoba koja primi dar djeteta zaslužuje priliku za svoj odnos i iskustvo u odgoju. Svaki roditelj treba provoditi potrebno i raspoloživo vrijeme sa djetetom i istraživati najbolje metode za uspješan odgoj. Očinstvo se smatra podjednako važnim za zdrav razvoj djeteta kao i majčinstvo. U ovom radu autor predstavlja očinstvo u odgoju čovjeka/ ličnosti, obrađujući kur'anska kazivanja u kojima je najviše zastupljena ova tema. Autor smatra da su, u karakterističnom kazivanju o dvojici poslanika, Ibrahimu, a.s., i Nuhu, a.s., osvijetljene korisne činjenice za odgojnu nauku.