JESU LI KEVSER I KEVSERKO KONKURENTNI NA TRŽIŠTU ŠKOLSKE ŠTAMPE? - Dedić, Samir (Novi Muallim, 2022)
Jedan od dopunskih vidova edukacije učenika u Osnovnim školama je putem odgojno-obrazovnih listova za djecu i mlade. Da bi se na vrlo razuđenom tržištu ideja koje se najmlađim plasiraju, ne samo kroz časopise, već i putem nezaobilaznih medijskih kanala poput televizije i interneta, bilo konkurentnim, potrebno je ponuditi dosta više od samog teksta i njegove poruke. Autor je nastojao kroz komparaciju deset najprisutnijih dječijih listova u bosansko-hercegovačkim školama doći do odgovora u kojoj mjeri su Kevser i Kevserko konkurentni na tržištu školske štampe. U radu su iznesene pohvale pozitivnim stranama Kevsera, ali i izvjesna doza kritike naspram određenih propusta u njegovoj koncepciji. Na kraju rada, autor je kroz petnaest tačaka dao vrlo konkretne prijedloge koji se mogu smatrati njegovim doprinosom redizajnu dječijeg lista Kevser.