NASILJE NAD ŽENAMA - Čeliković, Muslija (Novi Muallim, 2022)
Novi Muallim objavljuje hutbe aktivnih imama i hatiba. Uz hutbe rubrika sadrži i svojevrsne recenzije, tako da zajednički čine cjelinu. Recenzije pišu "slušatelji hutbe': a recenzije nemaju u potpunosti valorizirajući karakter, već im je cilj unaprijeđivanje hutbe kao javnog istupa naših imama i kritički osvrt na te istupe. Recenzenti reagiraju na one aspekte koje oni drže važnim za jednu hutbu (trajanje hutbe, kvalitet, poruka, način izlaganja, pismenost, kompozicija itd. U ovom broju na našim stranicama su dvije hutbe: 1. Nasilje nad ženama.- hatiba Muslije ef. Čelikovića iz i 2. Lađa tone- hatiba Alje ef. Cikotića. Za ovaj broj recenzije su pisali: Sulejman ef. Kurtanović i Enes ef. Omerović.