PROGRAMSKE I ORGANIZACIJSKE REFORME VJERSKO-OBRAZOVNOG SISTEMA IZ U 20. STOLJEĆU - Bušatlić, Ismet (Novi Muallim, 2002)
Historijski pregled i analiza programskih i organizacijskih reformi vjersko- obrazovnih institucija i vjersko-obrazovnog sistema Islamske zajednice u 20. stoljeću. Uzroci, potrebe, povijesne prilike, kvalitet, dometi i učinci. Izlaganje sa Okruglog stola održanog u Sarajevu 3. i 4. 11. 2001. godine u organizaciji redakcije Novog Muallima.