NASTAVNI PLAN I PROGRAM MEDRESA I ISLAMSKI POZIV DANAS - Ljevaković, Zijad; Veladžić, Ismet (Novi Muallim, 2002)
Kakav je nastavni plan i program naših medresa? Da li svršenik medrese može vjerodostojno odgovoriti pozivu imama, hatiba i muallima u savremenim uvjetima života i pred savremenim izazovima? Šta znači to da je medresa stručna škola? Izlaganje sa Okruglog stola održanog u Sarajevu 3. i 4. 11. 2001. godine u organizaciji redakcije Novog Muallima.