PRIJEVOD DJELA IZ NAŠE TRADICIJE - Drkić, Munir (Novi Muallim, 2009)
Prikaz knjige: Hadže Šemsuddin Muhammed ibn Muhammed Hafiz Širazi: DIVAN. S perzijskog preveo Bećir Džaka. Stilizacija teksta: Mr. Amina Šiljak Jesenković, Asmir Kujović, Muamer Kodrić. lzdavač: Naučno-istraživački centar , lbn Sina", Sarajevo, 2009.