OBRAZOVANJE U PRIMITIVNIM I RANIM CIVILIZIRANIM KULTURAMA - Redakcija, -izbor (Novi Muallim, 2002)
Ovoje prijevod teksta koji je preuzet iz The New Encyclopedia Britannica, 15. izdanje, 1997., svezak 18, str. 1-90.