MUALLIMOV SVIJET KNJIGE - Hajdarević, Hadžem (Novi Muallim, 2002)
Prikaz knjiga: Henry Corbin: lslamska filozofija u lranu -XVII i XVIII stoljeće. Naučno-istraživački institut "lbn Sina", Sarajevo, 2002. Sa francuskoga preveo: dr. Rešid Hafizović; Hasan Balić: Bosanska kataklizma -studija slučaja Foča. "Magistrat", Sarajevo 2002.; Seyyed Hossein Nasr: Srce islama -trajne vrijednosti za čovječanstvo. "El-Kalem", Sarajevo, 2002. Biblioteka Duh i vrijeme. Sa engleskoga preveli: Enes Karić, Rešid Hafizović i Nevad Kahteran; Muhamed Filipović: Islam i teror. "El-Kalem", Sarajevo, 2002. Biblioteka Duh i vrijeme.; Mustafa Hamza: Izabrane pjesme, "BEMUST", Sarajevo, 2002.