DUHOVNI PROFIL IMAMA U SUVREMENOM DRUŠTVU - Ćimić, Esad (Novi Muallim, 2022)
Ovaj rad prof. dr. Esada Ćimićaje poticajno i provokativno istraživanje o intelektualnoj i funkcionalnoj ulozi imama u suvremenom društvu. Utemeljen na diskurzivnom mišljenju o imamu kao nosiocu vjerskoga života i aktivnosti, radje u nekim aspektima više namijenjen svećeničkom negoli imamskom pozivu. Stavovi prof. dr. E. Ćimića ne odražavaju stavove Redakcije Novog Muallima. Rad objavljujemo u skraćenoj verziji kao prilog drukčijem viđenju imama, s nadom da će izazvati poticaj na dijalog i pokretanje razgovora o ulozi imama u bosanskohercegovačkom društvu.