BIBLIOGRAFIJA TEKSTOVA IZ HADISA I HADISKE NAUKE OBJAVLJENIH U TAKVIMU, MUALLIMU, NOVOM MUALLIMU, ZBORNIKU FIN-A I GLASNIKU RIJASETA IZ-E - Strika, Sejid (Novi Muallim, 2022)
UDK 016:28-725-4/-5(05) Ova retrospektivna bibliografija obuhvata radove objavljene u Takvimu, Muallimu, Novom mu’allimu, Glasniku Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Zborniku radova Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu u periodu od početka publiciranja do 2014. godine. U ovu bibliografiju uvršteni su tekstovi objavljeni na bosanskom jeziku koji obrađuju teme iz hadisa, i njome je obuhvaćeno ukupno 205 bibliografskih jedinica. Najveći broj tekstova iz ovog područja objavljen je u Glasniku ukupno 111, zatim u Mu’allimu i Novom Mu’allimu ukupno 44, potom Takvimu 30 i iz Zborniku radova FIN-a u Sarajevu ukupno 20.