KUR’AN I FIZIKA: ŽELJEZO - Hodo, Azim (Novi Muallim, 2022)
Ovaj članak predstavlja «fizikalni pogled» na «gvožđe u kome je velika snaga» i njegovu primjenu u praksi. Pozicijom željeza u predočenoj krivulji određena je njegova snaga, kao što su i pozicije ostalih elemenata odredile snage tih elemenata, počev od vodika pa sve do urana. Do krivulje smo došli preko jake nuklearne sile, odgovorne za držanje nukleona na okupu. U tekstu se govori o koristi željeza za čovjekov organizam, kao i u svakodnevnoj praksi ljudi.