STRATEGIJE ZA EFEKTIVNU NASTAVU - Ismail, Mohamed; Mustafić, Ifet (Novi Muallim, 2022)
UDK 37.014.523 Prijevod: Ifet Mustafić Peto poglavlje knjige Savjeti i djelotvorne strategije u nastavi – za mektebe i vjeronauku u javnim školama, American Trust Publication, Plainfield, 1994.