GRADITI TIM U LJUDSKOM I STRUČNOM ZNAČENJU: Intervju s prof. dr. Edinom Vejo - Vejo, Edina; Dizdarević, Mevludin (Novi Muallim, 2022)
UDK 378.6:28(497.6)(047.54) Dvadeset pet godina Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici Dvadeset pet godina djelovanja Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici je prilika za razgovor sa redovnom profesoricom dr. sc. Edinom Vejo o različitim aspektima prostora visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini: samom Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, studijskom odsjeku Socijalne pedagogije koji profesorica vodi, kritičkim uvidima u praksu visokog obrazovanja, te svojevrsnoj idealnoj deskripciji onog što bi djelovanje unutar ovog prostora trebalo predstavljati.