O ODGOJU DUŠE - Al Tusi, Nasir Aldin; Dizdarević, Sedad (Novi Muallim, 2022)
UDK 52(55)(091) Prijevod: Sedad Dizdarević Ovaj prijevod predstavlja izvadak iz kapitalnog djela pod naslovom Akhlaq-i Nasiri (Nasirijeva etika) od Nasir ad- Dina Tusija.