SEKTAŠTVO JE OTROV: Intervju s prof. Seyyed Hossein Nasrom - Žutić, Fatima (Novi Muallim, 2018)
UDK 28(091)(047.53) O problemima s kojim se susreće današnji muslimanski svijet, sektaškim konfliktima koji potresaju Bliski istok, tradicionalnom islamu te rastućoj ksenofobiji i islamofobiji širom svijeta razgovarali smo sa Seyyed Hosseinom Nasrom, koji je je jedan od najznačajnijih savremenih islamskih učenjaka i filozofa. Rođen je 1933. godine u Iranu, a školovao se na MIT-u i Harvadu. Bio je rektor Teheranskog univerziteta i osnivač Iranske akademije za filozofiju. Od 1984. godine predaje islamske nauke na Univerzitetu “George Washington” gdje je danas profesor emeritus. Autor je više od 25 knjiga i preko pet stotina naučnih članaka, a njegove knjige i tekstovi prevedeni su na brojne svjetske jezike uključujući i bosanski.