NASROVO GLEDIŠTE O MEĐURELIGIJSKOM DIJALOGU - Dubravac, Haris (Novi Muallim, 2022)
UDK 2-67 1 Nasr S. H. 28:21/29 U ovome tekstu autor elaborira Seyyed Hossein Nasrovo promišljanje o međureligijskom dijalogu, vrstama dijaloga koje zagovara i prijedloge koje nudi za autentičan i konstruktivan dijalog među religijama. U tekstu je prezentirano Nasrovo bavljenje religijama i njihovim međuodnosom u svjetlu perenijalne filozofije, koje se jasno nazire u njegovim djelima. Svoja promišljanja međureligijskog dijaloga Nasr naslanja na poglede perenijalnih filozofa o transcendentnom jedinstvu religija i religijskom pluralizmu, tj. na tradicionalno gledište. Sufizmu pridaje ključnu ulogu u dijalogu među religijama, zbog težnje pojedinih sufijskih mislilaca da sagledaju transcendentne osnove svih autentičnih religija.