TRAGOM JEDNOG VIDEO SNIMKA: VJERSKI ŽIVOT U UN “SIGURNA ZONA” SREBRENICA 1992-95 - Karčić, Hikmet; Đozić, Emrah; Alić, Resul (Novi Muallim, 2019)
UDK 341.485(497.6 Srebrenica)”1992/1995” 28-5 Početkom marta 2019. godine, na društvenim mrežama je objavljeno nekoliko video isječaka na kojima se prikazuje vjerska svečanost – hatma dova u Čaršijskoj džamiji u Srebrenici. Snimak je napravljen 23.4.1995. u Čaršijskoj džamiji u Srebrenici. Hatma dova održana uoči Genocida je možda i najbolji pokazatelj vjerskog života u Srebrenici. U UN Sigurnoj zoni, pod opsadom i teškim uvjetima snimak pokazuje muslimane Bošnjake kako njegujući svoje običaje čuvaju svoju vjeru i tradiciju.