POZNAVANJE ARAPSKIH FIZIČARA MEĐU SREDNJOŠKOLCIMA - Muratović, Maksuda (Novi Muallim, 2019)
UDK 113/119:375.5 53:1 Poznavanje antičke i srednjovjekovne fizike među srednjoškolcima u obrazovanju je imperativ odgojnoobrazovnog procesa i nastavnih planova i programa iz fizike. U radu je vršeno istraživanje na temu Poznavanje antičke i srednjovjekovne fizike medju srednjoškolcima u JU Gimnazija Živinice. U teorijskom dijelu rada dominirao je racionalno-deduktivni pristup, prilikom neposredne primjene instrumenta i prikupljanja podataka empirijsko-induktivni, dok je matematičko-statistički pristup dominirao u dijelu obrade rezultata.