MEVLUDI NA RAZLIČITIM JEZICIMA I PRIJEVODI MEVLUDA SULEJMANA ČELEBIJA - Okić, Muhamed Tajjib; Hasić, Dženan (Novi Muallim, 2020)
UDK 28-29 28-534.35 (Ataturk Universitesi, Islam ilimler fakultesi dergisi, br. 1, decembar 1975, str. 17-78, Erzurum 1976) Prijevod s turskog: M. Dženan HASIĆ