MUALLIMOV SVIJET KNJIŽEVNOSTI - Bajramović, Prof.dr. Muris (Novi Muallim, 2020)
UDK 821.163.4(497.6).09 Ovaj rad predstavlja pregled tekstova koji se bave književnosti ili su književni tekstovi, objavljivani u Novom muallimu od prvog broja iz 2000. godine pa sve 80. broja iz 2019. godine. Autor je dao pregled svih članaka koji su razvrstani u osam kategorija:naučni radovi koji razmatraju književnost; radovi koji povezuju pedagogiju i književnost, ili metodiku i književnost; radovi koji se tiču kulture čitanja i govora; prikazi knjiga, umjetničkih ili naučnih, a tiču se književnosti i drugih publikacija; eseji i osvrti; književni tekstovi; prijevodi djela. Na kraju se daje tabelarni pregled književnih tekstova koji su objavljivani u Novom muallimu, u toku dvadeset godina izlaženja.