OBIČAJI ŽIVOTNOG CIKLUSA ROMA MUSLIMANA U BIJELJINI I ZENICI - Dedić, Amela (Novi Muallim, 2021)
UDK 398:28](497.6 Zenica+Bijeljina=214.58) Predmet ovog rada su običaji Roma muslimana u Bijeljini i Zenici. Cilj rada je na osnovu etnografskog istraživanja prikazati običaje Roma muslimana u Bijeljini i Zenici prilikom rađanja djece, nadijevanja imena, sunećenja i sklapanja braka.