HASAN-AGINA MEDRESA U SREBRENICI - Đozić, Emrah (Novi Muallim, 2021)
UDK 373.5.014.521:28](497.6 Srebrenica) Hasan-agina medresa u Srebrenici spada u red nižih bosanskohercegovačkih medresa. Autor u radu donosi historijat nastanka Medrese, prezentira podatke o vakufima Medrese i njenom najvećem vakifu, Selman-agi, nastavnom planu Medrese, muderisima i učenicima Medrese iz posljednjih generacija. Rad se u najvećoj mjeri temelji na neobjavljenoj arhivskoj građi i dokumentima iz Arhiva Bosne i Hercegovine i Gazi Husrev-begove biblioteke.