ONLINE NASTAVA I RAD VJEROUČITELJA U OKOLNOSTIMA PANDEMIJE - Halilović, Nezir (Novi Muallim, 2021)
UDK 371.3:28]:004.783 Obrazovni sistemi spadaju u jedne od najstarijih sistema svakog društva. Osnovna karakteristika istih je da su dominantno tradicionalno postavljeni, da su dosta tromi, sporo i teško se mijenjaju jer je sila tradicije previše snažna. Promjene izazvane pandemijom koronavirusa nagnale su sve aktere obrazovnog sistema na brzi prelaz s klasične na online nastavu što je dovelo do propitavanja kako starih modaliteta nastave, tako i sistema online nastave. Nastavnici, među koje spadaju i vjeroučitelji, najznačajniji su faktor svakog obrazovnog sistema. Oni su inicijatori željenih promjena u učenicima, voditelji i mentori ukupnog toka nastavnog procesa. U ovom radu su predstavljeni rezultati tog propitivanja, te aktivnosti poduzete na polju vjeronauke u periodu pandemije.