VJEROUČITELJI KAO ODGAJATELJI DJECE, KOLEKTIVA I DRUŠTVA - Halilović, Nezir (Novi Muallim, 2021)
UDK 37.032:28 28/472-053.2 U ovom radu predstavljena je odgojna uloga vjeroučitelja u školskim kolektivima. Vjeroučitelji su sastavni dio nastavničkog kadra. Od prvih dana vraćanja vjeronauke u tokove redovnog školskog sistema nastavnici vjeronauke, prvenstveno zahvaljujući svojoj stručnosti, kao i ljudskosti, u najvećoj su mjeri doprinijeli stabiliziranju nastave vjeronauke. Zahvaljujući njima, vjeronauka je danas predmet općeprihvaćen od učenika, roditelja i ukupnog društva. U fokusu ovog rada su vjeroučitelji islamske vjeronauke i njihova odgojna uloga u kolektivu i društvu.