ISKUSTVA ONLINE NASTAVE ARAPSKOG JEZIKA ZA VRIJEME PANDEMIJE - Alispahić, Zehra (Novi Muallim, 2022)
UDK 37.018.43:004.738.5 37.091.3:811.411.21 Rad predstavlja rezultate empirijskog istraživanja stavova i iskustava učenika, studenata i profesora online nastave arapskog jezika u odgojno-obrazovnim ustanovama Islamske zajednice, medresama, gimnazijama i fakultetima u vremenu pandemije COVID-19 koje je realizirano od marta do juna 2020, i tokom 2021. školske/akademske godine. Rezultati istraživanja koje je provedeno putem Google obrasca upitnika na uzorku od 878 učenika i studenata te 28 profesora, u devet medresa, dvije gimnazije i tri fakulteta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i zemljama iz bližeg regiona, ukazali su na efekte online nastave arapskog jezika, kvalitet njezine realizacije te stepen zadovoljstva učenika, studenata i profesora novim pristupom u realizaciji nastavnih sadržaja.