KUR’AN I SUNNET O DRUGIM RELIGIJAMA - Gobeljić, Saudin (Novi Muallim, 2022)
UDK: 28-42 28-23 Intencija ovoga rada je podsjećanje na kur'anski odnosno sunnetski narativ u pogledu drugih religijskih tradicija. Posebno je u radu problematizirano pitanje mainstream religijskih tradicija, a koje konstitutivni izvori islama najneposrednije spominju i na izvjestan način u doktrinarnome i moralno-etičkome smislu predstavljaju/percipiraju. Ipso facto, poseban naglasak je, kroz cijeli rad, na inkluzivnome islamskome pristupu drugome i drugačijemu uopće, a ponajviše u kontekstu fenomena religijskoga diverziteta koji Bog dariva i pretpostavlja čovjeku.