IMAMI SU KREATORI POZITIVNIH PROCESA U NAŠIM SREDINAMA: Intervju s Nesib-ef. Hadžićem, predsjednikom Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini - Subašić, Elvedin; Hadžić, Nesib (Novi Muallim, 2022)
Svečanom akademijom i premijernim izvođenjem “Poeme o bosanskom bijelom šehidu” 27. septembra 2022. godine u Sarajevu je obilježena 110. godišnjica Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Udruženje ilmijje djeluje kao sastavni dio Islamske zajednice u BiH i okuplja imame, muallime, uposlenike Islamske zajednice te muderrise i profesore islamskih fakulteta i medresa. Udruženje je misijskog karaktera i nastalo je kao izraz brige uleme o stanju muslimana, muslimanske omladine i kadra Islamske zajednice u različitim historijskim periodima. U povodu značajnog jubileja razgovarali smo s predsjednikom Udruženja ilmijje Nesib-ef. Hadžićem o projektima, izazovima u misiji imama te angažmanu i poziciji žena u upravljačkim strukturama Udruženja ilmijje.