POEMA O BOSANSKOM BIJELOM ŠEHIDU - Latić, Džemaludin (Novi Muallim, 2022)
Poema je nastala kao rezultat promišljanja i želje u Udruženju ilmijje da se trajno, na umjetnički način, obilježi uloga imāmā u toku agresije na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Biografije imāmā šehida govore nam o njihovoj neustrašivosti, herojstvu i ostanku sa svojim narodom u najtežim trenucima. Poema o bosanskom bijelom šehidu kazivanje je o njihovoj žrtvi i njihovim stradanjima. Napisao ju je Džemaludin Latić.